dijous, 20 de gener del 2011

JOSEP I PERE SANTILARI EXPOSEN A BADALONA

La ciutat dibuixada-Pere Santilari
Avui dia 20 de Gener del 2011, el Museu de Badalona inaugura una interessantíssima exposició dedicada als pintors Josep i Pere Santilari. Aquests pintors excepcionals són germans bessons, i varen néixer a Badalona l’any 1959. Sempre presenten la seva obra junts i s’adscriuen, segons indiquen alguns experts,  a l’ anomenat “Realisme contemporani”.  Si bé, avui en dia, els realismes en pintura estan força mal vistos per importants sectors de públic i de crítica, no és menys cert que es tracta d’una tendència que no morirà mai i que, sortosament, desperta passions ben explicables a milions de persones que valoren el talent que fa falta per pintar –si se’m permet la redundància- amb realisme real. I, encara més: Amb realisme personal.  Aquest és el cas de Josep i Pere Santilari, artistes absoluts units des dels primers batecs de les seves dues vides lliurades a l’art de saber mirar i de saber plasmar amb llapis o pinzells, en gris o en colors, el món que ens envolta. Un món secret quan ens mostra la suggeridora bellesa del nu femení, el món de tots a través dels hipnòtics paisatges urbans i, finalment, un tercer món, antic com l’art mateix, aquell dels bodegons actualitzats per aquests dos artistes tan singulars en la seva assumida pluralitat fraterna. 
Mentre Pere Santilari és l’artífex que, amb vista d’ocell, ens delecta amb paisatges de ciutat durant hores diverses del dia esdevenint mag de totes les llums, Josep Santilari es consagra als nus de dona i reflecteix, meticulós i inquietant, la relació de l'artista i la model  i ambdós, en un duo de virtuosos, creen el goig que dóna a la mirada, veure els daurats raïms i el fresc formatge sense oblidar la lluïssor estranyament platejada del paper d’alumini.

L’acuradíssim estudi de les composicions, de la llum, del color i de les proporcions es deixen albirar amb plaer a través de fotografies de l’obra esmentada però, també és ben sabut, que l’art troba el seu mitjà d’expressió ideal quan pot ser gaudit en rigorós directa, sense presses, buscant amb l’artista, la forma màxima de comunicació. En aquest cas, els artistes en són dos. Si us és possible, aneu-hi!


La son-Josep Santilari
http://www.museudebadalona.cat/
Diumenges 6 de Febrer i 6 de març, a les 11 h. Visita a l'exposició comentada pels artistes. Places limitades. cal fer reserva prèvia al telèfon del Museu: 933 841 750-Activitat gratuïta.
www.santilari.com/

11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Uf! quina passada de quadres! Quin domini, jo ho trobo impressionant que algú pugui fer això.

GLÒRIA ha dit...

I té valor que ho diguis tú, Carme que ets una artista del dibuix i la pintura. Sí, són realment meravellosos.

Joana ha dit...

Moltes gràcies per oferir-nos tan bonica exprosició. Realment és una autèntica meravella.
Enhorabona pel blog, li acabe de donar una ullada i m'ha resultat molt interessant.

Des del teler, Joana

Alberto Granados ha dit...

Pues disfruta de ambos pintores. Me gustan.
Un abrazo.
Alberto

GLÒRIA ha dit...

Benvinguda Iris,
Gràcies pel teu comentari. Espero veure't sovint!


Alberto:
Y más te gustarían si vieras sus increíbles originales.
Un abrazo.

Anònim ha dit...

Bella exposició Glòria... Del teu comentari, recalco la importància de gaudir sense presses, com qui la paladeja, l'obra d'art, essent part activa l'espectador mateix...
De fet... qui completa el sentit final de l'obra en recrear-la!

GLÒRIA ha dit...

I tant Jordi! Què en faríem de les obres d'art ocultes? Senzillament, no existirien. És fantàstic pensar que el modest espectador, com dius tu, completa el sentit final de l'obra de l'artista.
Salutacions!

pfp ha dit...

querida Gloria quizá no tengo elementos de juicio,seguro, pero este arte de los hermanos Santilari no me conmueve, aunque puedes suponer que no le quite ni un ápice de su mérito, pero creo que de ir al Museu de Badalona (que estoy deseandolo )me perderé con mucha más emoción por esa Baetulo romana.

¡AVE¡

GLÒRIA ha dit...

Pilar,
Tú sabes mucho y un día me contarás porqué el arte de los Santilari no te conmueve. Claro que, estas cosas...a mí, hay grandes artistas que tampoco me emocionan.
La Baetulo Romana te espera.
Un beso.

Mariàngela Vilallonga ha dit...

Quina precisió! Curiosa aquesta vocació bessona i tan realista. Ja has vist l'exposició, Glòria?

GLÒRIA ha dit...

Sí i és increible, Mariàngela. Són 42 obres d'art i, com bé dius, curiosos talents i vocacions realistes i bessons. Ui, rima!
Un petó.